El Facebook de l’Ajuntament de Camprodon arriba als 3.500 seguidors!

En els últims dos anys, l’Ajuntament ha millorat notablement la seva presència a les xarxes, amb més de 1.000 nous usuaris a Facebook i 550 seguidors més a Twitter.
facebook-y-twitter-juntos1
Comunicar més i millor. Amb aquesta premissa, el mes de febrer de 2016 l’Ajuntament de Camprodon va prendre la determinació de millorar la seva presència a les xarxes socials per a convertir-les en una font d’informació ciutadana més propera i directa. Des d’aleshores, les xarxes socials de l’Ajuntament no han parat de créixer: més de 1.000 usuaris nous a Facebook i 550 usuaris nous a Twitter avalen aquesta evolució positiva.
L’Ajuntament de Camprodon és actualment l’administració local del Ripollès amb més presència a Facebook –en nombre total de seguidors- i el tercer municipi de la comarca que té més seguidors a Twitter. Vegem les dades:
Facebook
Actualment, la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Camprodon té 3.510 seguidors, 1.006 més que l’1 de febrer de 2016 (2.504). Cada mes s’aconsegueixen, de mitjana, 39 nous seguidors. Si comparem aquestes xifres amb el nombre d’habitants que té el municipi, establiríem que l’Ajuntament de Camprodon té 1,58 seguidors per cada habitant, molt per sobre de poblacions veïnes que tenen més població que la nostra. Cada dia 2.130 persones (mitjana de les dades del primer trimestre de 2018) veuen o llegeixen diàriament una publicació de l’Ajuntament en aquesta xarxa social. I cada dia, més de 160 persones interaccionen amb alguna de les publicacions que fa l’Ajuntament, ja sigui fent “m’agrada”, compartint una publicació o comentant-la.
Twitter
El perfil de Twitter de l’Ajuntament de Camprodon1.653 seguidors, 550 més que l’1 de febrer de 2016 (1.113). Cada mes té, de mitjana, 21 nous seguidors. Si comparem aquestes xifres amb el nombre d’habitants, la ràtio de seguidors per habitant torna a ser la més alta (0,74) de la comarca, per davant de municipis amb més habitants que Camprodon. Més de 1.500 persones veuen o llegeixen diàriament una publicació de l’Ajuntament. I d’aquestes, 25 fan m’agrada, retuitegen, fan clic en un enllaç o comenten un tuit publicat per l’Ajuntament.
Els plens, a través de YouTube
Una altra de les apostes del consistori ha estat acostar el debat del Ple municipal a la ciutadania. Així, des del passat mes de novembre, l’Ajuntament retransmet en directe, a través del seu canal de YouTube, el Ple municipal ordinari que se celebra cada dos mesos. Tanmateix, els usuaris d’aquesta xarxa poden revisar les vegades que vulguin tot el que s’ha dit en el ple un cop ha finalitzat.