El Centre d’Estudis de la Retirada presenta a la Vall d’en Bas l’exposició ‘Els camins de la Retirada de la Vall de Camprodon. Materials de guerra’

L’exposició forma part d’un programa d’activitats coordinades amb el PEHOC i el Centre de Cultura i Natura Can Trona entorn de l’exili i la retirada republicana.
retirada
 
El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC), el Centre de Cultura i Natura Can Trona i el Centre d’Estudis de la Retirada, presenten aquest mes de febrer un complet programa d’actes per commemorar el 79è aniversari de la fi de la Guerra Civil i de la retirada i exili republicà. Els actes s’iniciaran el dissabte 10 de febrer amb la inauguració de l’exposició Els camins de la Retirada de la Vall de Camprodon. Materials de guerra, al Centre de Cultura i Natura Can Trona de la Vall d’en Bas. L’acte comptarà amb la presència del camprodoní Lluís Bassaganya, fundador del Centre d’Estudis de la Retirada, que explicarà el procés de recuperació d’aquest patrimoni històric.
A més d’aquesta exposició, també es faran dues xerrades. La primera, sobre l’exili republicà a la cultura i la literatura, es farà el dissabte 17 de febrer i anirà a càrrec de la professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona Maria Campillo. La segona tindrà lloc el dissabte 24 de febrer i tractarà sobre els costos de l’exili i la repressió franquista. En aquest cas, el ponent serà Francesc Vilanova, director de la Fundació Carles Pi-Sunyer i autor de nombrosos llibres sobre la temàtica. L’última activitat serà una caminada des d’Espinavell fins al Coll Pregon, el dissabte 3 de març, resseguint el camí que van utilitzar els darrers membres de la 60a Divisió de l’Exèrcit republicà, el 14 de febrer del 1939.