El Centenari Manel Surroca 2017 viatja fins a Barcelona

L’Ateneu Barcelonès acollirà el dijous 16 de novembre una xerrada sobre l’obra i el llegat de l’artista camprodoní.
AAFF_cartell_surroca_dia16_bcn-001

En el marc dels actes commemoratius del centenari del naixement de Manel Surroca, el pròxim dijous, 16 de novembre, l’Ateneu Barcelonès acollirà la xerrada ‘Manel Surroca i Claret, l’artista absent’, sobre l’extensa i singular producció pictòrica de l’autor camprodoní i la seva relació amb creadors contemporanis com Joan Ponç, Frederic Marès o Joaquim Claret.

La xerrada serà presentada per Bàrbara Marchi i comptarà amb la participació de Mercè Vila Rigat, historiadora de l’art i comissària de l’exposició pòstuma de l’artista ‘L’Absència’; Maria Isabel Martín Silvestre, historiadora de l’art i conservadora del Reial Cercle Artístic de Barcelona; Eusebi Puigdemunt Puig, historiador i mestre de Sant Joan de les Abadesses especialitzat en la pintura del Ripollès; i Conxita Solé, neboda de l’artista.
Aquest és un dels darrers actes de commemoració que durant tot l’any s’han dut a terme al voltant de la figura i obra de l’autor camprodoní. La majoria d’aquests actes s’han fet a Camprodon, però en aquesta ocasió es farà, excepcionalment, a Barcelona: “Tot i que el programa d’actes que hem anat fent durant tot l’any ha posat el focus a Camprodon, vam pensar que també era necessari sortir de la vila i reivindicar Manel Surroca i el seu llegat artístic fora”, explica la regidora de Cultura, Anna Colomer. “Aquesta és també una manera d’homenatjar una prolífica obra que va traspassar les nostres fronteres”.
La xerrada tindrà lloc a la Sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès, el dijous 16 de novembre, a les 19 hores.
El programa d’actes del Centenari Manel Surroca 2017 clourà amb l’exposició de les obres finalistes del concurs de pintura Manel Surroca Pirineu de Girona i el lliurament del premi a la millor obra, dotat amb 1.500 euros. La peça seleccionada passarà a ser propietat de l’Ajuntament de Camprodon, formant part del seu fons per ser exposada en qualsevol dels seus museus/espais.