Comencen les obres de remodelació del monestir de Sant Pere de Camprodon

El projecte de restauració s’emmarca en el programa “Romànic Obert”, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya.
Monestir
La setmana passada van començar les obres de remodelació del monestir de Sant Pere. Promogudes per la fundació “la Caixa” i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, aquestes obres s’emmarquen en el programa “Romànic Obert” i tenen per objectiu renovar la coberta i recuperar l’estètica inicial de l’edifici. Els treballs previstos tindran una durada aproximada de 4 mesos i consisteixen en la construcció d’una coberta amb peces de gres ceràmic i en refer els encobertats de les façanes laterals i cobertes del cimbori i campanar.
El Programa de restauració i millora “Romànic Obert” constitueix una línia d’actuació conjunta impulsada pel Govern de la Generalitat i “la Caixa” dirigida a posar en valor i adequar monuments catalans de notable interès arquitectònic i artístic. El monestir de Sant Pere de Camprodon, que data del SXII, forma part dels edificis a remodelar i restaurar.