Centenars de persones omplen els carrers de Camprodon en el primer dia de Carnaval

L’arribada del Rei Carnestoltes, la Rua de carrosses i comparses i el lliurament de premis del concurs de disfresses van ser alguns dels plats forts de la primera jornada d’activitats. La festa continua avui amb els actes per als més petits.  
Clica aquí per veure totes les fotografies de la jornada
 Carnaval2                                             
Ahir dissabte va arrencar una nova edició del Carnaval. Les activitats van començar a les sis de la tarda amb l’arribada del Rei Carnestoltes i la seva comparsa, anomenats la Colla d’en Cle, que enguany anaven disfressats de la Festa de la Cervesa i provenien de la ciutat alemanya de Munic. Després de la rebuda institucional de l’alcalde, Xavier Sala, el Rei Carnestoltes es va fer amo i senyor del municipi, portant alegria, festa i esperit carnavalesc.
Carnaval3
Després de la benvinguda al Rei Carnestoltes va començar la tradicional rua de Carnaval, en què centenars de persones vingudes de tots els pobles de la Vall de Camprodon van omplir els carrers del poble de colors i xerinola. Formada per fins a 10 carrosses i 6 comparses, la comitiva va desfilar, animada, fins a la Plaça del Dr Robert, on l’esperava el jurat encarregat de decidir els guanyadors del popular concurs de disfresses.
Carnaval4
Un cop finalitzada la rua, les colles es van dispersar i van anar a sopar als diferents restaurants del municipi participants de la promoció de sopar+ball. Però la festa només havia fet que començar, ja que una estona després es tornaven a trobar al pavelló vell per continuar amb les activitats.
Carnaval5
Ja al pavelló, va tenir lloc una nova edició del Ball de Carnaval, que enguany va estar amenitzat i conduït per l’orquestra Moonlight. Com és tradició, el concert va ser interromput per tal de lliurar els premis del concurs de disfresses. Les carrosses premiades van ser  Els Egipcis de Llanars (1er premi: 300€), Corsàries del Ter (2on premi: 200€) i Dels Alps a Freixenet (3er premi: 100€). A més, com a novetat d’enguany, també es va entregar un premi de 100€ a la millor comparsa, que va ser per als integrants de Volando voy volando venngo. Un cop fet el lliurament de premis, la música es va allargar fins a altes hores de la matinada.
Carnaval6
Des de l’Ajuntament es felicita els participants al concurs per la qualitat de les disfresses i es dóna les gràcies a tots els veïns i veïnes de Camprodon, Llanars, Molló, Setcases, Vilallonga de Ter i Sant Pau de Segúries per l’alta participació en les activitats de dissabte. Avui la festa continua amb els actes per als més petits.
Carnaval7
Carnaval8