Camprodon, un dels pobles beneficiats del “Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès" amb fons FEDER

Per al municipi de Camprodon es defineix un projecte de rehabilitació i dinamització del patrimoni històric i natural dins d’aquest projecte que s’emmarca en la darrera convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020.
Fons Feder Camprodon
El passat dijous 23 de febrer va tenir lloc la presentació del projecte FEDER “Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès. L’experiència dels Pirineus més autèntics”, impulsat pel Consell Comarcal del Ripollès. L’acte va comptar amb la participació de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso, l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, el primer tinent d’alcalde de Camprodon, Jordi Batchelli, i l’alcalde de Setcases, Carlos Fernández. El projecte, que es desenvoluparà fins l’any 2020, compta amb un pressupost de 2,4 milions d’euros, dels quals el Govern en finançarà gairebé 1,1 milions.
Dins del pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès, per al municipi de Camprodon s’ha definit un projecte de rehabilitació i dinamització del patrimoni històric i natural. Comprèn la restauració, conservació i enllumenat de les muralles del castell de Sant Nicolau i del Pont Nou; la restauració i el pla de gestió del jardí històric de Can Vincke; la creació d’itineraris de visita del patrimoni natural i cultural; i l’habilitació i el pla de gestió de la zona dels horts de les muralles. Al jardí, un cop restaurat, s’hi construirà un punt d’interès per a visitants i camprodonins. El cost del projecte ascendeix a 338.918 euros.
La proposta global se centra a reforçar els tres territoris que conformen la comarca del Ripollès com a destinació turística basada en els recursos naturals: Vall de Ribes, Vall de Camprodon i Baix Ripollès. En aquestes tres zones, el turisme és un sector econòmic primordial i de futur, i els recursos naturals en són el principal atractiu, especialment ara, que s’acaba de crear el nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que esdevé una oportunitat per consolidar el Ripollès com a destinació de natura.
La consellera Borràs va afirmar que el projecte és un “treball en equip per protegir l’entorn natural”, a la vegada que “es val dels atractius naturals de la comarca per promocionar el turisme, però tenint clar que la promoció passa per la protecció del medi ambient, que és el patrimoni més important de què disposa la comarca”.
Aquest projecte s’emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l’any passat. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.