Camprodon tanca la Setmana Santa amb ocupacions que arriben al 100% entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua

El sector turístic destaca un increment d’entre un 5% i un 10% del nombre de visitants respecte al 2017 i valora com un aspecte positiu que la Setmana Santa caigui més aviat que altres anys.
29745213_1675054972590651_2777871808706148135_o
L’Ajuntament de Camprodon fa un balanç molt positiu de la Setmana Santa d’enguany, amb pernoctacions que no han baixat cap dia del 60% i que en els dies de màxima afluència de visitants, entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua, han arribat al 100% en molts casos. Respecte a l’any 2017, molts dels establiments consultats per l’Ajuntament destaquen increments d’entre un 5% i un 10%, en funció del sector, i valoren positivament que la Setmana Santa hagi tingut lloc abans que altres anys. Pel que fa a la procedència dels visitants, un 96% és turisme català, destacant-ne especialment l’elevat nombre de turistes de l’àrea metropolitana de Barcelona.
“La valoració final és molt bona. Ens ha acompanyat el temps, a Vallter 2000 les condicions de neu han estat excel·lents, i les pernoctacions han augmentat a gairebé tots els establiments d’allotjament turístic”, afirma el regidor de Turisme, Activitat i Promoció Econòmica, Xavier Juncà. El regidor reconeix també que els ha beneficiat que la Setmana Santa hagi tingut lloc abans que altres anys: “En aquesta època de l’any molts turistes encara no tenen el “xip” de platja i prefereixen la muntanya. Això també ha ajudat a tenir una Setmana Santa millor”. Un altre dels punts forts ha estat l’augment de la durada de les estades, de 3-4 dies. “És una durada més llarga que en altres èpoques de l’any. El turista aprofita el màxim de dies festius”.
Aquest increment de l’ocupació durant la Setmana Santa també s’ha detectat a l’Oficina de Turisme, que enguany ha atès més persones que al 2017 o en el trenet turístic, en el qual l’increment de visitants ha estat d’un 10%.