Camprodon tanca El Repte amb una millora del 20% en la taxa de recollida selectiva de residus

L’esforç i implicació de tots els veïns i veïnes ha permès quedar-se a només sis punts d’assolir l’ambiciós llindar del 60% proposat per l’Agència de Residus de Catalunya. A dia d’avui Camprodon és ja un dels municipis amb una millor taxa de recollida selectiva de Catalunya.
Repte4
Ahir dimecres el carismàtic Quim Masferrer va visitar Camprodon per tal de desvetllar els resultats del repte proposat el passat mes d’agost, consistent en superar el llindar del 60% en matèria de recollida selectiva de residus. Tot i no haver assolit aquesta xifra, l’esforç de veïns, entitats i Ajuntament, que ha dut a terme diverses campanyes de sensibilització i ha dotat el municipi de nous punts de recollida, situa Camprodon com un dels municipis de Catalunya que presenta una millor taxa de recollida selectiva de residus. Aquest èxit és fruit de l’increment aconseguit durant els prop de 10 mesos que ha durat la campanya ReSíClar, en què el nostre municipi ha passat del 34,85% al 54% pel que fa a recollida selectiva de deixalles.
REpte3
El regidor de Medi Ambient Jordi Batchelli ha valorat molt positivament els resultats de la campanya, tot destacant “el 20% d’increment assolit en menys d’un any”. No obstant, ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament de continuar treballant per tal de “millorar encara més els registres actuals i consolidar Camprodon entre els municipis amb un millor índex de reciclatge de Catalunya”.
REpte2
Tot i no haver assolit El Repte, els bons resultats de la campanya ReSíClar obren la porta a que el premi anunciat sigui igualment una realitat. En aquest sentit, i a l’espera de confirmació oficial per part de l’Agència de Residus de Catalunya, les millores als parcs infantils demanades pels camprodonins i camprodonines esdevindran amb tota probabilitat la justa recompensa a un esforç col·lectiu digne d’orgull per a tots els veïns i veïnes del poble.