Camprodon signa un conveni de col·laboració per acostar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al municipi

L’Ajuntament finançarà una part del cost dels treballs de desplegament de la xarxa des de Ripoll fins a Sant Joan de les Abadesses per tal que la infraestructura arribi com més aviat millor fins a la Vall de Camprodon.
L’Ajuntament de Camprodon ha signat un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i els ajuntaments de la resta de municipis de la Vall de Camprodon per cofinançar el desplegament de la xarxa de fibra òptica. Aquest conveni farà possible la instal·lació i desplegament de la xarxa des de Ripoll fins a Sant Joan de les Abadesses, connexió imprescindible perquè la fibra òptica pugui arribar, en una futura actuació, fins a Camprodon i els municipis de la Vall de Camprodon.
Cal recordar que l’arribada de la xarxa de fibra a la Vall de Camprodon està associada al desplegament de la via verda que ha de connectar Camprodon amb Sant Joan de les Abadesses, ja que s’aprofitarà tot el traçat d’aquesta futura via per a vianants i ciclistes per passar el cable de la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC).
Així doncs, l’Ajuntament ha pres la determinació d’invertir en aquest tram perquè considera que és la manera d’assegurar-se que la fibra òptica arribarà aviat al municipi: “Des del territori es va considerar que era positiu participar en el desplegament de la fibra òptica entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses per tal que la xarxa arribi com més aviat millor fins a la Vall de Camprodon”, explica l’alcalde, Xavier Sala. “Es tracta d’acostar una infraestructura imprescindible pel territori i pel nostre municipi”, afegeix.
Pel que fa a les condicions del conveni, aprovades per unanimitat en el darrer Ple municipal, els municipis de la Vall de Camprodon faran una aportació de 2 euros per habitant, mentre que l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, com és natural, farà una aportació major pel fet de ser el principal beneficiari d’aquesta actuació. També fa una important inversió el Consell Comarcal del Ripollès.