Camprodon se suma al Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

Durant la jornada, Núria Mas, regidora d’Igualtat, farà la lectura del manifest. En acabat, la presidenta de l’Associació de Dones de la Vall de Camprodon (ADVAC), Maria Puigmal, llegirà la carta d’una dona que ha patit en primera persona la violència de gènere
Camprodon se sumarà el 25 de novembre a la celebració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, una diada que té per objectiu manifestar el rebuig social cap a tota mena de violència masclista o de gènere. En aquest sentit, el consistori s’ha adherit al manifest conjunt elaborat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.
Durant la jornada, Núria Mas, regidora d’Igualtat, farà la lectura del manifest i, en acabat, Maria Puigmal, presidenta de l’Associació de Dones de la Vall de Camprodon (ADVAC), llegirà la carta d’una dona que ha patit en primera persona la violència de gènere. Tot seguit, es donarà pas a l’encesa d’espelmes en memòria de les víctimes de la violència de gènere a l’Estat durant el 2018. L’acte tindrà lloc a la plaça de la Vila.
Enguany es posa l’accent en visibilitzar les llums i ombres existents, així com els reptes de futur que hi ha pendents per tal d’assolir serveis i espais de qualitat, sense fissures, on no hi tingui cabuda cap mena de violència masclista ni de gènere, sense qüestionaments ni matisos. Fa 10 anys que a Catalunya hi ha una llei que lluita pel dret de la dona a eradicar les violències masclistes -violacions, agressions sexuals, assetjament, tràfic, explotació, matrimonis forçats i mutilació genital femenina, entre altres barbàries-, però les dades demostren que amb aquesta normativa no n’hi ha prou. Enguany, 44 dones han estat assassinades per la seva parella o ex parella a tota Espanya, 6 d’elles a Catalunya.
“El 25 de novembre és una magnífica oportunitat per fer-nos veure i escoltar. Tots plegats, homes i dones, aconseguirem acabar amb un fet que mai hauria d’haver existit, la violència masclista”, explica Xavier Sala, alcalde de Camprodon. “Junts aconseguirem més recursos, més prevenció, més professionals especialitzats i, sobretot, avançar en la construcció d’un model d’abordatge de les violències sexuals”, conclou Sala. Des de l’Ajuntament es convida tots els veïns i veïnes a sumar-se a aquesta commemoració, encara que sigui només dedicant una estona a la reflexió.

 
en motiu del dia Internacional contra la violència vers les dones (1)