Camprodon se solidaritza amb la lluita contra la LGBTIfòbia

Aquest diumenge, 17 de maig, tindrà lloc el Dia Internacional de la lluita contra la LGBTIfòbia, i el consistori tornarà a formar part de l’efemèride que té com a objectiu visibilitzar, normalitzar i sensibilitzar les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

Llegiu aquí el manifest.

WhatsApp Image 2020-05-15 at 17.21.58

Un any més, el municipi camprodoní se suma al Dia Internacional de la lluita contra la LGBTIfòbia, que tindrà lloc aquest diumenge 17 de maig i que organitza el Consell Nacional LGTBI i la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, juntament amb els ajuntaments de Catalunya.

Enguany i a causa de la situació d’excepcionalitat que vivim, causada per la pandèmia de la COVID19, reivindiquem de manera molt especial la salvaguarda dels drets de les persones del col·lectiu LGBTI, sigui en les situacions de confinament, sigui en els espais públics un cop aquest finalitzi. I ens comprometem a una especial atenció i seguiment de totes les situacions de vulnerabilitat perquè el col·lectiu LGBTI no en surti ni sanitàriament, ni laboralment, ni socialment damnificat.

L’Ajuntament de Camprodon mostra, d’aquesta manera, el seu rebuig a qualsevol discriminació a persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. D’ençà que l’OMS va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals (el 1990), la jornada recorda que cal donar resposta a tota situació d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives. Diumenge, així, Camprodon tornarà a condemnar la violència i el rebuig cap a comunitats, col·lectius i individus LGBTI+ amb el lema “L’LGBTI-fòbia, ni a casa, ni al carrer!”. Ho farà també amb la bandera LGBTI+ penjada a l’edifici del consistori durant tot el cap de setmana.

Camprodon, municipi adherit a la Xarxa SAI LGBTI

El consistori camprodoní es troba adherit a la Xarxa SAI LGBTI de la Generalitat, un servei que té com a objectiu sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia. En el SAI LGBTI és on pivoten les polítiques públiques locals, promovent la formació dels treballadors/es públics i el disseny i la implementació de les accions del Pla local LGBTI.

En aquesta línia, la regidora de Serveis Socials, Dona i Convivència, Berta Suñer, convida tothom a participar, des de casa, a la celebració d’un “dia especial, on els camprodonins i camprodonines haurem d’ensenyar la nostra cara més solidària, oberta i integradora. Lluitem contra la injustícia i busquem la igualtat social, facilitant un entorn on tothom sigui benvingut”.