Camprodon rep la visita de la subdirectora general del Patrimoni Arquitectònic

Elsa Ibar visita el municipi per conèixer de primera mà les actuacions prioritàries que s’emmarquen dins el projecte Patrimc@t; entre elles, la rehabilitació del centre museístic Cal Marquès.
Dijous 1 de desembre la vila de Camprodon va rebre la visita d’Elsa Ibar, subdirectora general del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic de la Generalitat de Catalunya. La trobada s’emmarca en el treball que està realitzant AECT País d’Art i d’Història Transfronterer Les Valls Catalanes del Tec i del Ter en el marc del projecte Patrimc@t, que té com a objectiu posar en valor els actius de caràcter patrimonial, industrial, religiós o de caire museístic a la zona transfronterera .
Elsa Ibar va poder conèixer durant la visita institucional a Camprodon i a la resta de municipis de l AECT els projecte que durà a terme l’Ajuntament a través del programa Patrimc@t; de revalorització del patrimoni a Cal Marquès. En aquest sentit, a través de la iniciativa Patrimc@t, finançada amb fons europeus, Camprodon disposa d’un fons de 385.000€ que aniran destinats a la rehabilitació d’aquest centre museístic que a més de difondre la figura d’Isaac Albéniz també buscarà promoure aspectes patrimonials i culturals de la zona. A més, també se li ha de sumar la partida de 39.000€ que rebrà la Mancomunitat de la Vall de Camprodon per a la descoberta del patrimoni militar a la zona. Xavier Sala, alcalde de Camprodon, reconeix que es tracta “d’una oportunitat per posar en valor i donar a conèixer el patrimoni natural i cultural així com tots aquells elements comuns que hi ha a banda i banda dels Pirineus. Quan treballem plegats en favor del territori tots en sortim beneficiats”. Aprofitant la trobada, a més, es varen repassar  les actuacions que s’estan duent i que es volen dur a terme al municipi fora del projecte Patrimc@t; com ara, les Muralles, el Monestir o l’església de Santa Maria.
En acabar la visita, Xavier Sala va valorar la trobada amb Elsa Ibar de forma molt positiva i va definir la presència de la subdirectora general a Camprodon com una “mostra de la voluntat de col.laboració que existeix entre ambdues institucions”.
El projecte Patrimc@t compta amb la participació de 24 municipis del Vallespir i 7 municipis de Catalans, tots els de la Vall de Camprodon més Sant Joan de les Abadesses, juntament amb la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i té un cost total d’uns 4,5 milions d’euros i un total de 15 actuacions. Del total de socis catalans, sis han aconseguit un ajut europeu de més de 891.000 euros -el 65% del cost- que els permetrà dur a terme la seva part. El projecte transfronterer es gestiona des de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) ‘País d’Art i d’Història Transfronterer-Les Valls Catalanes del Tec i del Ter’ que va començar el 2010 amb la idea d’impulsar el desenvolupament territorial, social i econòmic de la zona a través del patrimoni. Era la primera vegada que es concedia amb socis que no eren francesos i inclou una població de prop de 39.000 habitants.
 
e6306863-38ea-4f2f-94a8-481892134504
 
773ee1f4-54ab-418e-a3e9-4a30e55f5121
 
7924ada7-adb5-4b72-9ae6-4b063cdaf470