Camprodon rebutja per unanimitat la suspensió de l’autonomia de Catalunya

El ple municipal també aprova una moció de condemna sobre els fets ocorreguts durant el Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre i una altra per demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
21728451_1675383672534339_7823031462888838553_n
El ple de l’Ajuntament de Camprodon rebutja enèrgicament la suspensió de l’autonomia de Catalunya que el govern espanyol del PP, amb la complicitat de Cs i PSOE, vol dur a terme mitjançant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Tots els partits amb representació al ple han aprovat una moció entrada per urgència per instar al Govern espanyol i als partits que li donen suport que aturin la suspensió de l’autonomia de Catalunya, i han condemnat la violació de drets fonamentals a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes. Tanmateix, el ple de Camprodon manifesta a través d’aquesta moció el seu suport al Govern i al Parlament de Catalunya per tal que “actuï en conseqüència d’acord amb el mandat democràtic rebut i reiterat”.
“Trenta-vuit anys després de recuperar l’autonomia catalana amb l’aprovació de l’Estatut, després de les llargues dècades de dictadura franquista, són ara tres partits polítics en el marc democràtic els qui volen tornar a sotmetre Catalunya a aquella situació d’anul·lació política”, denuncia el text de la moció. “L’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola liquida, de facto, l’autonomia catalana a través d’un fort atac als drets dels catalans i les catalanes per la incapacitat de diàleg de l’Estat espanyol i que s’ha concretat en la seva resposta repressiva”, afegeix.
Moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya
 
Camprodon condemna els fets de l’1-O i demana la llibertat dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural
El ple també ha acordat l’aprovació d’una moció de condemna “enèrgica, alta i clara” de l’ús de la força injustificada i generada per l’Estat espanyol contra els ciutadans de Catalunya en el Referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre, i ha traslladat el seu suport a totes les persones ferides durant les càrregues policials.
La moció també demana la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil que han estat enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum i demana al govern espanyol que assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials “conseqüència d’aquesta brutal repressió”.
Camprodon reconeix “l’actitud, valentia i comportament cívic i pacífic” dels més de 2 milions de persones que van expressar-se a les urnes, i en especial felicita a tots aquells camprodonins i camprodonines que van mobilitzar-se de forma cívica i pacífica durant la jornada. Igualment, demana la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional per resoldre el conflicte polític existent entre Catalunya i Espanya.
En una altra moció, Camprodon també demana la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonats preventivament “sense haver-se celebrat cap judici ni dictat cap sentència ferma”.
En aquest sentit, el text acordat i aprovar unànimement per tots els partits amb representació al ple municipal manifesta la “persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d’un estat que jutja les idees i empresona il·legítimament a aquestes persones per expressar-se i manifestar-se públicament de forma pacífica”.
L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, s’ha felicitat pel fet que s’aprovin aquestes tres mocions per unanimitat: “És un símptoma de coherència”, ha afirmat.
Moció sobre els fets ocorreguts durant el Referèndum del dia 1 d’octubre de 2017
Moció per demanar la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez