Camprodon rebrà una subvenció europea per instal·lar wifi gratuït

El municipi ha estat seleccionat per participar en el programa WiFi4EU, que concedeix un ajut per incorporar punts de connexió a internet gratuïts, d’alta velocitat i qualitat.
La vila de Camprodon tindrà, d’aquí poc, un servei de wifi ràpid i de qualitat gràcies a ser un dels 3.400 municipis que han obtingut una subvenció del programa WiFi4EU de la Unió Europea. És la segona ocasió que el projecte realitza un procés de selecció, i aquesta vegada s’hi han presentat més de 10.000 localitats d’arreu d’Europa.
Camprodon serà l’únic ajuntament del Ripollès que rebrà la subvenció en aquesta segona ronda, i es troba entre els 510 municipis espanyols que participaran en el programa (d’aquests 510, 100 són catalans). Ara, l’Ajuntament haurà de garantir que la connexió wifi estigui disponible en un termini màxim de 18 mesos a partir de la rebuda de la subvenció.
Sobre el projecte WiFi4EU
El programa WiFi4EU té com a objectiu proporcionar a tota la Unió Europea accés a internet, a través de punts de connexió wifi gratuïts situats en espais públics com places, parcs, edificis administratius, centres de salut o biblioteques, entre altres. Els municipis que volen obtenir un dels bons han de passar un procés de selecció. Un cop escollits, se’ls hi concedirà un ajut per instal·lar els punts d’accés wifi. L’import de cada bo ascendeix a 15.000 euros.
Wifi