Camprodon innova en punts d'informació turística

El consistori aprofita els aparadors de les botigues buides i tancades, equipaments municipals o espais habilitats per difondre els actes que es duen a terme al poble.
Al marge de continuar treballant per recuperar els locals comercials tancats, l’Ajuntament de Camprodon ha ideat un recurs per convertir els aparadors d’aquests establiments, els equipaments municipals o diferents espais habilitats en punts d’informació turística. D’aquesta manera, el consistori instal·la pantalles de televisió, cartells i fotografies en aquests espais amb l’objectiu de promocionar les activitats que es fan periòdicament a la vila i a tota la Vall.
El regidor de Turisme, Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, Xavier Juncà, ressalta que “el primer punt d’informació instal·lat ha funcionat molt bé i ha tingut una excel·lent acollida; per això, i atenent a la resposta positiva dels veïns i visitants, el consistori treballa per obrir properament sis punts més arreu del municipi”.
8a2f4801-7612-494a-8fe8-7ffd73251c93
Aquesta iniciativa permet que tots els agents públics i privats de la Vall de Camprodon puguin participar de manera destacada en la promoció i difusió d’activitats, ja que comparteixen una aplicació en la qual poden penjar les propostes organitzades i veure les que hi ha programades. Tota aquesta informació emmagatzemada a l’aplicació es presenta posteriorment a les pantalles de televisió instal·lades.
A més, aquest mètode innovador per aprofitar els locals buits suposa un estalvi econòmic significatiu. Els costos d’impressió i repartiment de cartells es redueixen considerablement i s’evita també haver de substituir-los en cas de pluja, com succeeix actualment amb els tòtems informatius habilitats al municipi. En aquest sentit, Juncà apunta que “aquesta actuació respon a la voluntat del govern municipal d’optimitzar els recursos i espais existents, facilitant, alhora, més canals informatius destinats a la promoció del territori”.