Camprodon homenatja Manel Surroca amb un concurs popular de pintura

L’Ajuntament i la Comissió Surroca han presentat avui dimecres el Premi de Pintura Manel Surroca-Pirineu de Girona, que tindrà lloc de l’1 al 15 de novembre com a acte de cloenda del Centenari Surroca 2017. Consulta aquí les bases del certamen.
20170614_110824
Els camprodonins i camprodonines ja tenen una nova cita important que marcar en el calendari d’enguany. L’Ajuntament i la Comissió Surroca segueixen avançant en la confecció del que serà l’homenatge popular que la vila de Camprodon retrà al llarg dels propers mesos al prestigiós artista camprodoní Manel Surroca i Claret. En aquest sentit, avui dimecres 14 de juny, s’ha presentat públicament el Premi de Pintura Manel Surroca-Pirineu de Girona, el certamen que servirà com a acte de cloenda del Centenari Manel Surroca 2017.
La presentació pública s’ha dut a terme a la seu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i ha anat a càrrec de l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala; la regidora de Cultura, Anna Colomer; el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos; i de Conxita Solé com a representant de la família Surroca.
Característiques del concurs
El Premi de Pintura Manel Surroca-Pirineu de Girona és un concurs de pintura seca obert a qualsevol persona major de 18 anys, sigui veí/ïna o no de Camprodon. La temàtica del certamen serà lliure i per participar-hi cal inscriure’s prèviament del 22 de juliol al 15 d’octubre. Les creacions s’hauran d’entregar de l’1 al 15 de novembre; i un cop el jurat especialitzat faci entre totes les obres entregades una selecció dels treballs finalistes, s’anunciarà el dia 23 de desembre la pintura guanyadora. Els terminis, requisits, condicions i bases del premi es poden consultar en català i en castellà.
Bases del Premi de Pintura Manel Surroca Pirineu de Girona (1).pdf_page_1
Xavier Sala, alcalde de Camprodon, afirma que aquest concurs neix amb una clara i ferma voluntat d’arrelar aquí al territori, però també de projectar-se arreu del nostre país i, si és possible, més enllà de les nostres fronteres. Volem que el Premi de Pintura Manel Surroca Pirineu de Girona traspassi Camprodon, la Vall i el territori. La transcendència i importància de l’obra de Manel Surroca així ho mereixen. És el nostre deure, per tant, com a camprodonins i com a gent de cultura que som, fer arribar el llegat d’en Manel Surroca al màxim de gent possible”.
En la mateixa línia, Anna Colomer, regidora de Cultura, fa una crida a la participació i assegura que “el Premi és el millor dels homenatges possibles que podem fer a un dels artistes més icònics de l’art català i a un dels camprodonins més il·lustres de tots els temps”.
Centenari Manel Surroca 2017
El Premi de Pintura Manel Surroca-Pirineu de Girona s’afegeix a la prop de la desena de propostes que s’organitzaran al llarg dels propers mesos per commemorar el Centenari Manel Surroca 2017. Entre les activitats, una exposició amb pintures cedides per veïns i veïnes de Camprodon que es podrà visitar del 22 de juliol a l’11 de setembre; una xerrada a l’Escola Doctor Robert; un concurs de pintura ràpida; visites guiades pel municipi i a l’exposició d’obres inèdites; la projecció d’un quadre sobre la llera del riu Ter feta amb mapping; la publicació d’un llibre sobre Manel Surroca escrit a quatre mans per Mercè Vila i David Fernández; i una taula d’experts en obra de Manel Surroca a Camprodon i Barcelona.
L’Ajuntament de Camprodon, finalment, posa en valor el suport directe rebut del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i de la Diputació de Girona per fer realitat aquest projecte; agraeix al jurat del certamen la seva implicació en el concurs; fa una crida oberta a la participació; i reafirma el seu compromís amb la Comissió Surroca, a qui reconeix públicament la seva professionalitat, dedicació i  col·laboració en aquest Centenari.
unnamedunnamed