Camprodon, el quart municipi català amb major densitat comercial

Les xifres del primer Cens d’Establiments Comercials de Catalunya posen de manifest l’àmplia oferta existent i la bona salut de què gaudeixen les botigues i comerços camprodonins.
Camprodon, amb 35 botigues per cada 1.000 habitants, és el quart municipi de tot Catalunya amb major densitat comercial, segons es desprèn de les dades extretes del primer Cens d’Establiments Comercials de Catalunya, una eina estadística elaborada per la Direcció General de Comerç i el Consell General de Cambres de Catalunya. L’alcalde de Camprodon, Xavier Sala, destaca que “aquestes xifres mostren la rellevància de les botigues i establiments en el desenvolupament socioeconòmic del municipi, per això cal posar en valor l’extensa i variada oferta existent i l’excel·lent feina que realitzen en termes de dinamització comercial”.
El Cens es va presentar el passat dimecres 22 de març en el marc de les Jornades Comerç Increïble en el Mobile World Centre, dins els actes de la Setmana del Comerç que organitza del 20 al 26 de març la Generalitat de Catalunya. Aquesta nova eina permet disposar d’informació actualitzada de l’activitat comercial arreu del territori a partir de les xifres estadístiques relatives a les empreses comercials, als seus establiments i a l’activitat que hi desenvolupen.
Quant a la comarca del Ripollès, la densitat comercial és de 17,68 establiments per cada 1.000 habitants, mentre que la mitjana catalana és de 13,47 botigues, unes dades que mostren el magnífic present i la gran projecció futura que espera a les botigues i establiments de Camprodon.
Les xifres també esperonen l’Ajuntament a seguir treballant de manera conjunta i coordinada amb el teixit comercial i empresarial amb l’objectiu de traçar més línies estratègiques que permetin incidir en la dinamització i consolidació del sector com a actor fonamental en el desenvolupament econòmic del territori.