Camprodon dóna el tret de sortida al Festival Albéniz amb un seguit de concerts vinculats al curs de Música

Una trentena d’alumnes vinguts de diferents països del món viuen aquests dies com a camprodonins i compaginen l’atapeïda jornada d’assajos i concerts amb el coneixement del poble.
Capçalera cartell
Camprodon viu aquests dies una intensa agenda musical. El passat diumenge 10 de juliol va arrencar el Festival Internacional de Música Isaac Albéniz, que un any més ha començat amb un seguit de concerts vinculats al Curs de Música homònim. I de la seva banda, els prop de 30 alumnes del Curs Internacional de Música porten una agenda intensa que, a part dels concerts esmentats, inclou assajos, xerrades i classes particulars.
La programació de concerts va començar amb l’actuació dels professors del mateix diumenge 10, una bonica vetllada de piano, violoncel, violí i cant amb peces de Mozart, Liszt, Schumann, Mendelssohn, Granados i altres compositors de primer nivell. El Festival va prosseguir ahir dimecres amb un nou concert lligat al Curs, en aquest cas a càrrec dels alumnes que van ser premiats en l’edició de l’any passat, que van tenir l’oportunitat de demostrar els progressos assolits durant aquest temps. Aquesta tarda serà el torn dels alumnes de piano de la professora Bongshin Ko, que actuaran a les 4 de la tarda al Monestir de Sant Pere de Camprodon. I tancaran el cicle de concerts amb motiu del Curs Internacional de Música les dues audicions del proper dissabte 16 de juliol, en què els alumnes dels diferents grups i instruments faran una petita exhibició a tall de cloenda.
A banda dels concerts, que s’emmarquen en la 31a edició del Festival Albéniz, el curs Internacional de Música també està deixant una empremta important al municipi en termes socials i humans. Com cada any, durant una setmana sencera els prop de 30 alumnes estan vivint com a camprodonins i, malgrat tenir una jornada força carregada d’assajos, també disposen de temps per passejar, interactuar amb els veïns i conèixer el poble. Aquesta integració en el municipi constitueix una riquesa que els propis alumnes i els organitzadors valoren de forma molt positiva, ja que el curs vol ser molt més que un espai formatiu a nivell musical i també posa l’accent en la formació d’altres aspectes personals.
Des de l’Ajuntament es convida tots els veïns i veïnes a assistir als dos concerts que queden, tot donant suport al treball i l’esforç que estan fent aquesta trentena d’alumnes vinguts de diversos països del món amb ganes d’aprendre música i conèixer Camprodon.
Clica aquí per veure fotografies del concert de professors
Clica aquí per veure fotografies del concert d’alumnes premiats en l’edició 2015 del Curs