Camprodon commemorarà els 80 anys de La Retirada

Representants de la Generalitat es reuneixen al municipi per tractar diversos assumptes relacionats amb la commemoració.
La directora i subdirectora general de Memòria Democràtica del Departament de Justícia de la Generalitat, Carme Garcia i Mireia Plana; el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, i el director del Museu Memorial de l’Exili, Jordi Font, han visitat el municipi per abordar qüestions respecte la commemoració dels 80 anys de La Retirada i del material que es conserva a Camprodon sobre aquest fet històric. Durant la trobada, s’han realitzat diverses visites a diferents llocs del poble, tots ells representatius en relació a aquest període.
En la reunió de treball també hi han estat presents la regidora de Cultura, Anna Colomer i Lluís Bassaganya, coneixedor dels fets i del territori. Una visita obligada ha estat la col·lecció del centre d’estudis La Retirada, acompanyats del Sr. Alejandro Cuadrado.
Què va ser La Retirada?
La Retirada va consistir en un èxode republicà al 1939, al final de la guerra civil espanyola, durant els mesos de gener i febrer de 1939. Aquest exili es va efectuar majoritàriament a peu seguint les principals rutes que condueixen a França, a través dels anomenats ”camins de la retirada”.
 
Camprodon
 
 Amb el suport de la Diputació de Girona.
Diputació de Girona Logo