Camprodon commemora el centenari del naixement de Peret Blanc

L’Ajuntament i el campus de tradició i cultura popular Patac a Beget organitzen el dissabte 12 d’agost diferents actes en homenatge al violinista de Beget
CARTELL BEGET 2017_5
El proper dissabte 12 d’agost Beget acollirà els actes de commemoració pel 100 aniversari del naixement del violinista Peret Blanc, organitzats per l’Ajuntament de Camprodon i Patac a Beget. A les 10 del matí hi haurà un taller de cançons d’en Peret, a càrrec de Pere Romaní amb l’acordió diatònic i de Jordi Palau amb la flauta travessera. El cost de la inscripció són 10 euros i cal apuntar-s’hi prèviament (al telèfon 639 375 657 o al correu electrònic amadeu@amadeurosell.cat).
Després del dinar, a les 17 hores tindrà lloc un concert de cançons de Beget, a càrrec de Jaume Arnella i Amadeu Rosell. Es farà una audició dels temes preparats al taller del matí, i Jordi Pujol, de Titelles Marduix, explicarà el romanço de Don Lluïso. A les 19 hores, Pep Lizandra dirigirà un taller de danses i la jornada clourà amb el Ball de pagès a la nit.
Pere Sala i Solé (1917-1993) va ser un violinista català, més conegut com a Peret Blanc de Beget, per ser nascut en aquesta població. Va ser un dels últims músics rurals, autodidacte, de qui es conserven nombroses gravacions que han permès recuperar la música antiga de l’Alta Garrotxa. Peret Blanc comptava amb un repertori de fins a 130 balls, apresos d’oïda.