Camprodon col•labora en una mostra sobre la retirada republicana de 1939 a Barcelona

L’exposició fotogràfica es podrà visitar a Barcelona del 8 de setembre al 8 d’octubre
L’entitat Tot Història Associació Cultural, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Centre d’Estudis “La Retirada” de Camprodon, organitza aquest mes de setembre una exposició conjunta titulada “La Retirada. L’Èxode d’un poble”. La mostra es podrà visitar del 8 de setembre al 8 d’octubre al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona i és un recull fotogràfic de la retirada republicana de l’any 1939.
La inauguració es farà dijous 8 de setembre a les 19:30 h., i a partir de les 8 del vespre, el comissari de la mostra, Lluís Bassaganya, celebrarà una conferència oberta al públic titulada “La retirada republicana de l’hivern de 1939”. L’exposició il·lustra les dures escenes dels exiliats republicans que l’hivern de 1939 van recórrer centenars de quilòmetres per arribar a territori nord-català i francès. La mostra, a més, es presenta com un homenatge a totes les persones que van viure en primera persona els efectes d’aquesta retirada.
Es calcula que entre el gener i el febrer de 1939, 500.000 persones van travessar els Pirineus per l’Alt Empordà, la Cerdanya i el Ripollès en busca de refugi a terres nord-catalanes i franceses, i unes 100.000 ho van fer pel Coll d’Ares.
 
Expo La Retirada