Camprodon acull amb èxit la I Jornada de RCP a la Vall

Alumnes de centres educatius del municipi i veïns i veïnes van aprendre, a través de diversos tallers, la tècnica de reanimació cardiopulmonar
El dijous 11 d’octubre Camprodon va acollir la I Jornada de RCP de la Vall de Camprodon amb l’objectiu d’ensenyar a tots els vilatans i vilatanes aquesta tècnica tan necessària per fer la reanimació cardiopulmonar. Alumnes de l’Escola Doctor Robert i de l’Institut Germans Vila Riera, així com diversos veïns i veïnes, van participar en els tallers que s’hi van celebrar i en els que, a través d’un escenari hipotètic però res allunyat a la realitat, van aprendre les tècniques de reanimació cardiopulmonar bàsica i de primers auxilis.  Durant la pràctica, molts participants van reconèixer que aquesta és una de les maniobres que tothom hauria de saber fer per actuar adequadament davant d’una situació que requereixi la RCP. Al nostre país es produeix una parada cardíaca cada vint minuts i l’actuació en els cinc primers minuts és fonamental, tant per reduir la mortalitat com per disminuir les seqüeles. És per aquest motiu que pensem que jornades com aquesta són tan importants per a la salut de les persones”, explica Núria Mas, regidora de Salut.
La iniciativa d’aquestes jornades neix arran de les reunions periòdiques entre el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Camprodon i l’Ajuntament. “Gràcies a aquestes trobades podem posar el nostre granet de sorra per vetllar per la salut de les persones”, explica Mas. En aquesta línia, l’Associació de Dones de la Vall de Camprodon organitza, el proper 19 d’octubre, el Dia Contra el Càncer de Mama amb la col·laboració de l’Ajuntament i el CAP.
L’Ajuntament agraeix tot el suport a Protecció Civil de Sant Joan de les Abadesses, a El Ripollès Cor, a la Creu Roja de la Vall de Camprodon, als Bombers Voluntaris de la Vall, als Mossos d’Esquadra i a l’Institut Català de la Salut per haver fet possible la jornada.
 

Foto 11-10-18 11 48 41