Camprodon acomiada amb honors la 32a edició del Festival de Música Isaac Albéniz

L’Ajuntament i la Fundació Pública Museu Isaac Albéniz fan un balanç molt positiu de la qualitat artística del cicle d’enguany i de la nombrosa afluència de públic en els diferents concerts.
Concert del pianista Óscar Martín
L’actuació del pianista Guillermo González, la mezzosporano Magdalena Llamas i el poeta Antonio Carvajal va posar el punt i final dimecres 16 d’agost a la 32a edició del Festival de Música Isaac Albéniz. Els veïns i veïnes van omplir, un cop més, el Monestir de Sant Pere per acomiadar aquest il·lustre cicle de concerts organitzat per l’Ajuntament de Camprodon i la Fundació Pública Museu Isaac Albéniz.
Del 9 de juliol al 16 d’agost, Camprodon ha acollit un total de 12 actuacions en directe amb l’objectiu de seguir acostant la música clàssica al gran públic i homenatjar l’extraordinari llegat del gran compositor camprodoní Isaac Albéniz. Enguany, a més, l’Ajuntament ha fet una passa endavant per convertir el festival en un projecte musical i cultural de referència arreu del país i de renom a nivell internacional. Així, el certamen ha arribat aquest 2017 amb una programació musical més amplia, variada i de primera qualitat, amb energies renovades i amb una nova proposta de continguts que tenia com a segells d’identitat la qualitat i l’aposta pels nous talents.
Anna colomer, regidora de Cultura, avança que “la valoració que fem d’enguany no pot ser més positiva. Aquest 2017, des de l’equip de govern hem fet una aposta molt seriosa pel cicle i això s’ha traduït en un èxit d’assistència. El feedback que hem rebut per part de la gent ha estat molt satisfactori i això ens anima a seguir treballant per oferir l’any vinent una nova edició del festival”.
En aquesta línia, Colomer agraeix a tots els camprodonins i camprodonines la seva implicació i explica que per als artistes, el Festival també ha donat un important salt qualitatiu enguany. La gran assistència a totes les actuacions els ha permès donar-se a conèixer al gran públic; exhibir tot el seu potencial; connectar de forma propera i directa amb la gent; i complementar la seva formació musical”.
Óscar Martín, una Medalla Albéniz més que merescuda
El músic sevillà va posar el públic dempeus dimarts 15 d’agost amb una brillant interpretació de la Suite Iberia, l’obra més difícil i ambiciosa d’Isaac Albéniz. Óscar Martín va ser premiat enguany amb la Medalla Albéniz després d’haver guanyat el premi al millor intèrpret d’Albéniz al Concurs Maria Canals de l’any passat.
La Medalla Albéniz s’atorga des del 2004 als pianistes que interpreten la Integral de la Suite Iberia, reconeixent així les aportacions que representen aquestes interpretacions per la divulgació de l’obra d’Albéniz. El concert, a més, va suposar una  fita més en el camí de projecció i consolidació del Festival Albéniz, ja que són pocs els intèrprets qualificats a nivell mundial que han tingut l’oportunitat  d’interpretar de manera  íntegra la Suite Iberia. En aquest sentit, l’actuació de Martín certifica el lideratge del certamen camprodoní a nivell internacional pel que fa a difusió de l’obra i música del genial Isaac Albéniz.