Avancen a bon ritme les obres del museu municipal als edificis de Cal Marquès i del Convent del Carme

Les obres van començar el mes d’abril d’aquest 2017 i està previst que finalitzin l’estiu del 2018.
WhatsApp Image 2017-10-18 at 11.14.31
Les obres de rehabilitació del centre museístic de Cal Marquès avancen a molt bon ritme, van poder comprovar els membres de la comitiva de l’Ajuntament que aquest dimecres 18 van fer una visita d’obres a l’equipament. L’objectiu dels treballs és remodelar l’interior i exterior de l’edifici per convertir-lo en un espai patrimonial i cultural de referència al territori i obert a tots els camprodonins i camprodonines.
Xavier Sala, acompanyat per membres dels serveis tècnics i representants de l’empresa adjudicatària de l’obra, va tenir l’oportunitat de constatar de primera mà l’evolució de les obres, sis mesos després que comencessin els treballs de rehabilitació. “Hem posat les bases d’un futur equipament de primer nivell per a Camprodon, un equipament que tots tenim la voluntat que esdevingui un referent cultural per a Camprodon i la seva gent”, ha assenyalat l’alcalde. Les obres finalitzaran l’estiu del 2018 i tenen un cost total de 593.469,18€.
Aquesta obra s’emmarca en el projecte PATRIMC@T, un programa de l’entitat País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes del Tec i del Ter (PAHT) que té com a objectiu recuperar i revalorar el patrimoni cultural i històric transfronterer a tota la regió. L’AECT PAHT compta amb la participació de 24 municipis francesos i 7 municipis catalans. El projecte global té un cost total d’uns 4,5 milions d’euros i engloba un total de 15 actuacions.
El projecte PATRIMC@T està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del programa INTERREG V-A ESPANYA-FRANÇA-ANDORRA (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. El seu ajut es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.
Està previst que el futur equipament, que comprèn els edificis de Cal Marquès i del Convent del Carme, es converteixi en un espai multifuncional dedicat a difondre la figura d’Isaac Albéniz i a promoure els diferents aspectes patrimonials i culturals de la vila i de la Vall.