Arrenquen els actes commemoratius del centenari del naixement de Manel Surroca amb la inauguració de l’exposició ‘L’Absència’

El passat dissabte, 22 de juliol, el Monestir de Sant Pere va acollir la inauguració de l’exposició i la presentació del llibre ‘Malgrat l’absència, el color’, que ja es pot adquirir al Monestir o bé a l’Oficina de Turisme.

MalgratlabsènciaSurrocaDurant l’acte, l’alcalde Xavier Sala va destacar la importància del llegat artístic de Manel Surroca i va posar en valor la implicació del poble de Camprodon en els actes commemoratius del centenari del naixement del pintor. Sala va afirmar que aquest és “un projecte de poble. És una mostra de la implicació i la col·laboració directa de tots els nostres veïns i veïnes”. Per la seva part, la regidora de Cultura, Anna Colomer, va destacar que ‘L’Absència’ és la “cinquena mostra pòstuma de l’artista camprodoní i té com a objectiu custodiar Manel Surroca amb aquells artistes que el van acompanyar en la seva formació i producció”.

L’exposició viatja a través de les obres amb l’absència com a eix vertebrador. Amb una vida condicionada per diverses pèrdues, Surroca va deixar com a llegat una obra intensa i colorista, però rere els colors punyents de la seva paleta s’hi amaga una buidor, una solitud que s’asseu, plàcidament, en una cadira buida.  A nivell expositiu, l’obra està plenament integrada en l’espai que ocupa, una església romànica consagrada el 1169. L’espai es divideix en dos àmbits, el terrenal i el còsmic, que tenen com a nexe d’unió l’absència. L’exposició es podrà visitar fins al proper 11 de setembre.
Presentació del llibre ‘Malgrat l’absència, el color’
L’acte del passat dissabte també va acollir la presentació pública del llibre ‘‘Malgrat l’absència, el color’, editat per l’Ajuntament de Camprodon i escrit a quatre mans per Mercè Vila i David Fernández. Es distribuirà una primera edició de 500 d’exemplars que servirà per difondre i promocionar la sensibilitat i estimació per la cultura i l’art d’aquest cèlebre artista camprodoní.
El llibre ja es pot adquirir al mateix Monestir de Sant Pere i a l’Oficina de Turisme de Camprodon per 15 euros.
Consulteu el programa d’actes del Centenari Manel Surroca 2017.

Amb el suport de:

unnamed