Aquest estiu entrarà en servei el tram de la via ciclista del Ter que connectarà Camprodon i Llanars

El tram, que està en execució per part del Departament de Territori i Sostenibilitat, té una longitud d’1,7 quilòmetres i una inversió de prop de 300.000 euros. En paral·lel, també estan a punt de començar les obres del segon tram que unirà Sant Pau de Segúries i Sant Joan de les Abadesses. 
Presentació del tram de la via ciclista del Ter
Divendres 16 de juny es va presentar públicament el projecte de via ciclista que connectarà els municipis de Sant Pau de Segúries i Sant Joan de les Abadesses a partir de l’any 2018. L’acte, va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; l’alcaldessa de Sant Pau, Dolors Cambras; l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué; i l’alcalde de Camprodon, Xavier Sala.
Aquest és un dels trams de la via ciclista del Ter que desenvolupa el departament de Territori i Sostenibilitat per donar continuïtat a l’actual Ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses) fins a Setcases. En aquest sentit, Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat, va destacar que aquesta obra suposa “un esforç d’inversió per part de la Generalitat” i ha reconegut “l’esforç dels municipis per concretar els projectes”.
Per la seva part, Xavier Sala va destacar que “aquest és un projecte que referma el caràcter turístic del nostre territori i que persegueix tenir una vall on tothom pugui viure i treballar”. “Poder anar des de la costa Brava fins al Pirineu amb bicicleta és un èxit”, va reblar.
La via ciclista entre Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries tindrà una longitud de 7,3 quilòmetres i comportarà una inversió total d’uns 2,3 milions d’euros. Paral·lelament, el Departament de Territori i Sostenibilitat també té en execució les obres del tram comprès entre Camprodon i Llanars, amb una longitud d’1,7 quilòmetres i una inversió de 300.000 euros. L’entrada en servei d’aquest tram de la via ciclista del Ter està prevista per aquest estiu.
El 2018, un cop entri en servei el tram fins a Sant Pau de Segúries, s’impulsarà la continuïtat del tram entre aquest municipi i Camprodon per enllaçar amb el tram que ja estarà en servei entre Camprodon i Llanars. A partir de 2019 es treballarà en la continuïtat des de Llanars fins a Vilallonga del Ter i, el 2020, fins a Setcases.
La via ciclista del Ter, un cop completada, tindrà uns 26 quilòmetres de longitud i discorrerà en un entorn molt sensible ambientalment i paisatgística: la capçalera del Ter, envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans singulars. A més de donar continuïtat a la via verda de la Ruta del Ferro i del Carbó, entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, connectarà amb la via cicloturística Pirinexus, que utilitza un tram d’enllaç per accedir a la ruta del Carrilet (Olot – Girona), a Sant Joan de les Abadesses i a Camprodon.