La Casa de Cultura de Girona acull l’exposició ‘Cavallers i ferrers al Castell de Rocabruna’

La mostra, que exhibeix tot el material recollit a l’edificació camprodonina, es podrà visitar des del dimarts 21 de març fins al dissabte 27 de maig.

El dimarts 21 de març obrirà les seves portes l’exposició ‘Cavallers i ferrers al Castell de Rocabruna’, una mostra organitzada per la Diputació de Girona que té per objectiu donar a conèixer l’immens treball de recuperació arquitectònica i arqueològica realitzat en aquest popular conjunt fortificat baixmedieval de Camprodon per part de la pròpia Diputació i l’empresa In Situ. La inauguració de la mostra tindrà lloc el dimarts 21 de març, a les 19 hores, a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Girona (Plaça Hospital, 6).

L’exposició vol donar a conèixer els resultats de l’actuació i difondre, alhora, els diversos aspectes de la vida quotidiana en una edificació militar medieval situada al cor dels Pirineus Orientals. La mostra es podrà visitar de dimarts a divendres, en horari d’11 a 20 hores, fins al dissabte 27 de maig. Els dissabtes romandrà oberta d’11 a 18 hores, mentre que els festius estarà tancada. Per a més detalls, podeu descarregar el fulletó informatiu a través d’aquest enllaç.

Després d’una anàlisi exhaustiva i la posterior interpretació i restauració dels materials metàl·lics, l’exposició ‘Cavallers i ferrers al Castell de Rocabruna’ exhibeix objectes d’armament i de protecció com dagues, cairells de ballesta, puntes de llança, plaques de brigantines, cascs, escuts, estreps, esperons i també estris d’ús freqüent com taulers i fitxes de joc, eines agrícoles, de ferrer i de baster, ferramentes de mobiliari i portes.

La Diputació de Girona, a més, ha organitzat diversos col·loquis durant el període d’obertura de la mostra:

– ‘Treballs arqueològics al Castell de Rocabruna’, a càrrec de Bibiana Agustí el 7 d’abril, a les 19 hores.

– ‘Restauració del Castell de Rocabruna’, a càrrec de Lluís Bayona el 21 d’abril, a les 19 hores.

– ‘Presentació de la pel·lícula Il mestiere delle armi (l’ofici de les armes)’, a càrrec de Lluís Buscató el 28 d’abril, a les 19 hores.

– ‘Estudi de l’armament del Castell de Rocabruna’, a càrrec de Sylvain Vondra el 5 de maig, a les 19 hores.

Exposició Castell de Rocabruna